null Kindergartenwesen - Szekszárd

A rendezvény nyitányaként szolgált a Könnyek népe – A hajósi sváb parasztság sorsa 1938-54 között című könyv bemutatója, amelyet követően a Biztoshelyettes a Hajósi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tagjaival is találkozott.

A konferencián az Ombudsmanhelyettes hallhatott az intézményfenntartó nemzetiségi önkormányzatok működtetési tapasztalatairól, a finanszírozási kérdésekről, a nemzetiségi pedagógus utánpótlás helyzetéről, a nemzetiségi nevelés-oktatás jelenéről és jövőéről, valamint számos gyakorlati tapasztalatról.

A nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a nemzetiségi közösségekkel való személyes kapcsolattartásra, így a konferencia keretében megbeszéléseket folytatott a német nemzetiségi közösség országos és helyi vezetőivel, Heinek Ottóval, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökével, valamint dr. Józan-Jilling Mihállyal, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével, továbbá intézményvezetőkkel és számos óvodapedagógussal.