Vissza

Az alapvető jogok biztosa is felszólalt az ENSZ Emberi Jogi Tanács fórumán

Kezdete:
2020.10.08.
Végződik:
2020.10.09.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA IS FELSZÓLALT AZ ENSZ EMBERI JOGI TANÁCSÁNAK SZOCIÁLIS FÓRUMÁN

 

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2020. október 8. és 9. között tartotta Szociális Fórumát, amelynek fókuszában ebben az évben a szegénység és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem állt. Az interaktív párbeszéd gazdagítása és a magyar nemzeti emberi jogi intézmény tapasztalatainak megosztása céljából dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is felszólalt a Fórumon – tekintettel a járványügyi helyzettel összefüggő korlátozásokra – egy videóüzenet formájában.

Dr. Kozma Ákos üzenetében felvázolta a járványhelyzet idején a sérülékeny csoportok, és különösen a mélyszegénységben élők élethelyzetének javítására tett intézményi erőfeszítéseket, különös tekintettel a kiadott ajánlásokra és a vonatkozó helyszíni ombudsmani vizsgálatokra.

Az ülést és az alapvető jogok biztosának videóüzenetét (3:01:10-től) az ENSZ Web TV-jén itt tekinthetik meg:

VIDEÓ

A Szociális Fórum évente kerül megrendezésre, amelyet az Emberi Jogi Tanács hív össze. A civil társadalom szereplői, a tagállamok képviselői, nemzeti emberi jogi intézmények és a kormányközi szervezetek közötti nyitott és interaktív párbeszéd egyedülálló terének számító esemény témáját a Tanács határozza meg.

 

 

Típus:
esemény 2020