null Előadás az ELTE Radnóti Gyakorló Gimnázium emberi jogi projektnapján

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium diákjai emberi jogi projektnapot szerveztek 7-12. osztályosok számára, amelynek keretében számos jogi és közéleti téma kiemelt hazai szakértőit kérték fel saját szakterületük ismertetésére. A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes kiemelten fontosnak tartja a fiatalok megszólítását és a társadalmi szemléletformálást, ezért örömmel fogadta a meghívást és az emberi jogokról és a nemzetiségi jogokról beszélgetett az érdeklődő diákokkal. 
Az eseményen bemutatta az emberi jogok és alapjogok rendszerét, az ombudsmani és az ombudsmanhelyettesi munka sajátosságait, valamint a nemzetiségi jogterületet és az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogszabályi környezetet. A diákok jogesetek és egyedi ügyek segítségével a jogvédelem gyakorlati oldalát is megismerhették, személyes benyomásaik révén pedig izgalmas beszélgetést folytattak a felvetett témákról.
Ezúton is köszönjük a Diákönkormányzat tagjainak és segítőiknek a projektnap színvonalas megszervezéséért és megvalósításáért.
Az eseményt követően az Ombudsmanhelyettes személyes egyeztetést folytatott Láng György igazgatóval a világjárvány hatásairól, a jelenlegi és tervezett gimnáziumi projektekről, valamint az emberi jogi ismeretek oktatási programba való beillesztésének változatos lehetőségeiről. A felek a szakmai párbeszéd folytatásában egyeztek meg, amely során megoszthatják majd egymással a emberi jogi oktatással kapcsolatos tapasztalataikat és innovációs javaslataikat.