null A nemzetiségi ombudsmanhelyettes Kolozsváron

Szalayné Sándor Erzsébet Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes március 19-én Kolozsváron jó hangulatú szakmai megbeszélést folytatott Mile Lajossal, Magyarország kolozsvári főkonzuljával, amelyen az európai kisebbségvédelem aktuális kérdéseiről, a külhoni magyarság helyzetéről és az erdélyi magyar felsőoktatásról egyeztettek.

Az Ombudsmanhelyettes aktív szerepet vállal az erdélyi jogi felsőoktatásban, így rendszeres előadó a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen és a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen, a 2004-2005. tanév óta pedig megszakítás nélkül oktat a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Jogi Karán. Tevékenységéért a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2015-ben Professor Honoris Causa kitüntető címet adományozott részére.

Az előadásokhoz és szemináriumokhoz kapcsolódó feladatok mellett a külhoni magyar egyetemi szakkollégiumok munkájában is közreműködik, valamint folyamatos szakmai segítséget nyújt a nemzetiségi jog és az emberi jogok iránt érdeklődő erdélyi egyetemistáknak és PhD hallgatóknak.