null Nemzetiségi rajzverseny

 

2018. május 9-én az Alapvető Jogok Biztosának hivatala adott otthont a 2017/2018. tanévi országos nemzetiségi online nyelvi verseny és országos nemzetiségi rajzverseny díjkiosztó ünnepségének és egyben a rajzpályázatra beérkezett legjobb művekből álló kiállításnak. A rendezvényen megjelent alkotókat: a gyerekeket és felkészítő pedagógusaikat Dr. Szalayné Dr. Sándor Erzsébet a magyarországi nemzetiségek jogainak védelméért felelős biztoshelyettes, az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja részéről pedig Kállay Attiláné megbízott főosztályvezető köszöntötte.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gugán János az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Juhász Tibor a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, Muszev Dancso, a Bolgár Országos Önkormányzat elnöke, Ropos Márton, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke és Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke valamint Dr. Rónayné Slaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló.

A pályázati felhívásnak megfelelően a beérkező csaknem 600 művet a zsűri négy kategóriában értékelte („Mesevilág” – nemzetiségi meserészlet, mesefigurák; „Nagyszüleink/Őseink játékai”; „Hogyan éltek, hogyan laktak?” – nemzetiségi berendezési és használati tárgyaink; „A múlt díszei” – nemzetiségem népi motívumai). A kiállításon a fenti kategóriákban helyezést elért műveken kívül a különdíjban részesülő rajzok, összesen 50 alkotás látható.

A Budapest XXIII. Kerületi Grassalkovich Antal Általános Iskola Kamarakórusának rövid műsora után Dr. Gloviczki Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke méltatta a díjazásban részesülő alkotásokat és adta át a jutalmakat.

A helyezésben részesült alkotások ide kattintva tekinthetők meg.