null Olimpiai bajnokaink köszöntése

Köszöntjük olimpikonjainkat!
 
a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes 
közleménye
a Phjongcshang-i téli olimpiai játékokon elért magyar sportsikerek kapcsán
 
Magyarország bebizonyította, hogy a téli sportokban is helye van a világ sportnemzetei között, hiszen a Phjongcshang-i téli olimpiai játékokon sportolóink megszerezték Magyarország első téli olimpiai aranyérmét és az öt pontszerző helyezés valamint a megszerzett 15 pont szintén rekordnak számít.
 
A nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsmanhelyettesként az olimpiai eszme elkötelezett híve vagyok, hiszen az a sokszínűség és az együttműködés erejére tanítja a világ nemzeteit. 2016-ban közleményben hívtam fel a figyelmet a nyári olimpiai játékok korábbi és jelenkori nemzetiségi származású bajnokainak nemzetegyesítő szerepére, és erre most is kitűnő alkalmat ad egy kiváló teljesítmény. Köszöntöm az olimpiai bajnok férfi 5000 méteres gyorskorcsolya váltó tagjait, akik személyükben ékes bizonyítékát nyújtják annak, hogy etnikai, illetve nemzetiségi származásától függetlenül bármely honfitársunk előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a magyar sport kiemelkedő képességű tagjaként hazánk sokszínűségét és sport iránti elkötelezettségét világszinten is képviselje.
 
Bízom abban, hogy a 2018. március 9-én kezdődő téli paralimpiai játékokon induló magyar csapat sportolói hasonlóan sikeresen szerepelnek majd, láthatóvá és átélhetővé téve a többségi társadalom minden tagja számára, hogy aki céljai megvalósításáért elhivatottan képes küzdeni, annak semmi sem akadályozhatja meg álmai valóra váltását!
 
 
Szalayné Sándor Erzsébet Prof. HC
egyetemi tanár, ombudsmanhelyettes