null Új közösségi tér nyílt a pécsi nemzetiségi önkormányzatok és a nemzetiségi kultúra számára

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes is részt vett június 16-án a Pécsi Nemzetiségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Irodájának ünnepélyes megnyitóján. Az egykori lakcímnyilvántartó helyén létrehozott multifunkcionális térben több iroda, egy kiállítóhelyiség és galériáján egy tágas tárgyaló is megtalálható. Létrehozásának célja az volt, hogy méltó környezetet biztosítson a pécsi nemzetiségi önkormányzatok és  civil szervezetek működéséhez. 

Péterffy Attila polgármester, Auth István képviselő, nemzetiségi tanácsnok és Dr. Kunszt Márta képviselő, civil kapcsolatok tanácsnoka megnyitóbeszédét követően az Örmény Kulturális Központot vezető Avanesian Alex gondolatainak felolvasásával nyitották meg az Örményország 13 fővárosa című kiállítást.

Az eseményt követően Szalayné Sándor Erzsébet négyszemközti szakmai egyeztetést folytatott a város polgármesterével a nemzetiségi közösségek támogatásával és az egyenlő bánásmód érvényesítésével kapcsolatos önkormányzati tervekről és az esetleges stratégiai együttműködés lehetőségeiről.

 

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes megbízatása kezdete óta kiemelt figyelemmel kíséri a gazdag és élő nemzetiségi hagyományokkal rendelkező városok erőfeszítéseit, amelyeket a helyi közösségeik védelme és a nemzetiségi kultúra kibontakoztatása érdekében tesznek. Ezeket jó gyakorlatként felhasználja és bemutatja munkája során is.