null Ukrán ünnepi gálakoncert

 

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Szuperák Brigitta ukrán nemzetiségi szószóló meghívására részt vett a Tarasz Hrihorovics Sevcsenko születésének 205. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi gálakoncerten, amelynek díszvendége a Kárpátaljai Népi Akadémiai Énekkar volt.

A közel három órás rendezvény során sokszínű és rendkívül színvonalas előadás részesei lehettek az ukrán közösség tagjai és a megjelent érdeklődők.

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete és Kravcsenko György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke beszédeit követően Lidia Sutko hegedűművész, Ukrajna Nemzeti Művésze, számos nemzetközi hangverseny győztese és Olekszandr Kozarenko zongoraművész, Ukrajna Elismert Művésze, a művészettudományok doktora, zeneszerző léptek színpadra. Ezt követően az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola növendékei szereplését (felkészítő tanárok: Zoja Kuncevszka, Ljubov Szavina) láthatta a nézőközönség. Végül a várva várt Kárpátaljai Népi Akadémiai Énekkar (igazgató, művészeti vezető Natália Petyij-Potapcsuk) és a Mihajlo Malafij-Tetyana Zsuravely operaénekesek előadása zárta az estét.

A képek forrása: Szuperák Brigitta és Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine to Hungary