Az Országgyűlés alakuló ülésén vett részt dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is részt vett az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án.
2022. május. 02.

Az Ombudsmanok Európai Hálózatának konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

Az alapvető jogok biztosa 2022. április 27-én előadást tartott és kerekasztal-beszélgetésen vett részt Strasbourgban az Ombudsmanok Európai Hálózatának „Az ombudsmanok szerepe válság idején, a jó gyakorlatok megosztása az Ukrajnából menekülők megsegítése vonatkozásában” címmel megrendezett konferenciáján. A tanácskozáson többek között az Ukrajnából, a háború elől Európába menekülők fogadásának körülményeit, továbbá a még hatékonyabb segítésük érdekében tett intézkedéseket vitatták meg.
2022. április. 27.

Kétoldalú megbeszélések európai ombudsmanokkal

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa bilaterális egyeztetéseket folytatott Reinier van Zutphen holland ombudsmannal, Niels Fenger dán ombudsmannal, valamint Jérôme Aass és David Baele belga ombudsmanokkal Strasbourgban. A megbeszéléseken a felek tájékoztatták egymást intézményeik működéséről, valamint a Covid-világjárvánnyal kapcsolatban kialakított jó gyakorlatokról.
2022. április. 27.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának elnökével találkozott az alapvető jogok biztosa

Robert Spano, az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) elnöke hivatalában fogadta dr. Kozma Ákos ombudsmant 2022. április 26-án Strasbourgban.
2022. április. 26.

A Pilisi Parkerdő Zrt.-hez látogatott az ombudsman

Dr. Kozma Ákos a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél tett látogatást 2022. április 21-én. Az alapvető jogok biztosa Zambó Péter, erdőkért felelős államtitkár kíséretében kapott tájékoztatást az erdészet működéséről.
2022. április. 21.

Látogatás a Bükki Nemzeti Parkban

Az alapításának 45. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Parkba látogatott dr. Kozma Ákos az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2022. április 20-án.
2022. április. 20.