A gyermekjogok védelme érdekében együttműködési megállapodást írt alá az ombudsman és az UNICEF Magyar Bizottsága

A gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban való részvételüket biztosító jogokat 25 éve foglalta a Gyermekjogi Egyezménybe az ENSZ. Azóta ez az Egyezmény adja meg a gyermekek életét befolyásoló nemzeti és nemzetközi döntések kereteit. Az évforduló nemcsak a számvetésre ad alkalmat, hanem a továbblépésre is. A jubileumi év első jelentős eseményeként az alapvető jogok biztosa és az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjának (UNICEF) Magyar Bizottsága megállapodást írt alá az együttműködésről, a közös fellépésről a gyermekek érdekében.
2014. február. 25.

Bíró Gáspárra a kisebbségi törvény egyik előkészítőjére emlékezünk

Elhunyt Bíró Gáspár egyetemi tanár, az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetének főállású oktatója, az ENSZ korábbi szudáni különleges jelentéstevője, a nemzetközi és a hazai jogtudományban elismert, nagyra értékelt kisebbségi jogi szakértő.
2014. február. 18.

Nemzetiségi fórum az ombudsman hivatalában

Az alapjogvédelemmel egyenrangú feladatának tekinti annak elősegítését, hogy a nemzetiségi közösségek jogai és érdekei hatékonyabban, teljesebb körben érvényesüljenek – fejtette ki Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes az országos nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel folytatott eszmecserén, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.
2014. január. 30.

A Panasziroda év végi szünetelése

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2013. december 21-én, valamint 2013. december 23-tól 2014 január 1-ig az ügyfélfogadás szünetel a Panaszirodán.
2013. december. 16.