Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és két helyettese

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2024. május 22-én részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, amelyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2023. évi tevékenységéről szóló B/7848. számú beszámolót tárgyalták.
2024. május. 22.

Justitia Regnorum Fundamentum díjat és elismeréseket adott át az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa Justitia Regnotrum Fundamentum díjat adományozott Dr. Kiss-Rigó Lászlónak, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökének 2024. május 13-án.
2024. május. 13.

Nemzetiségi konferencián tartott előadást az alapvető jogok biztosa

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara „Nemzetiségi nevelés és oktatás – lehetőségek és megoldások nemzetközi kontextusban” címmel rendezte meg XI. nemzetiségi konferenciáját 2024. április 17-én, Szarvason.
2024. április. 17.

Az Aggteleki Nemzeti Parkban tett látogatást az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes

Az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2024. április 16-án az Aggteleki Nemzeti Parkba látogatott, ahol szakmai megbeszélést folytattak az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának vezetőivel és munkatársaival.
2024. április. 16.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Üzbegisztán magyarországi nagykövetét

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Őexcellenciája Oybek Shakhavdinov urat, Üzbegisztán magyarországi nagykövetét 2024. április 15-én.
2024. április. 15.

Parkosítással folytatódott a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon felújítása

Parkosítással folytatódott a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala munkatársai és az Ipoly Erdő Zrt. erdészei 250 növényt (fagyal, gyöngyvessző, gyöngyvirágcserje és nyáriorgona cserjék) ültettek 2024. április 9-én. A cserjéket a Nyírjes Természetvédelmi, Oktatási, Közjóléti Alapítvány biztosította.
2024. április. 09.