null Emlékünnepség Wolfart János tiszteletére

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes is részt vett a Wolfart János szülőhelyén, Görcsönydobokán tartott megemlékezésen, amelyen özvegye, Wolfart Mária, valamint Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, és Troszt József a község polgármestere felidézték a kiemelkedő életművet örökül hagyó német nemzetiségű szakpolitikus emlékét, valamint koszurút helyeztek el az emléktáblájánál.
Wolfart János (1951-2004) nemzetiségekért végzett munkássága, a nemzetiségi jogi környezet és intézményrendszer kidolgozásában vállalt központi szerepe, a német nemzetiségi közösségben betöltött helye, valamint embersége a rendszerváltást követő nemzetiségpolitika legnagyobb alakjai közé emelte. 
Szakmai pályafutását a Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdió német nemzetiségi szerkesztőségének munkatársaként kezdte. 1978 és 1983 között a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának Nemzetiségi Szerkesztőségének vezetője volt. 1984-től 1990-ig a Magyarországi Németek Szövetségének titkáraként jelentős szerepe volt a német-magyar kommunális kapcsolatok kialakításában és fejlesztésében. 1990 szeptemberétől öt éven át a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal első elnökeként elvitathatatlan érdemeket szervezett a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló 1993. évi LXXVII. törvényt előkészítésében.
Munkássága és a személyisége a következő generációk számára is példaképpé teszi Őt.