null Az Ordass Lajos-díj és Prónay Sándor-díj ünnepi átadásán való részvétel

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma, az Ordass- és Prónay-díj Kuratóriuma, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnöksége meghívására a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Titkárságának munkatársa is részt vett a 2022. évi Ordass Lajos-díj és Prónay Sándor-díj ünnepi átadásán.

A Luther Otthon – Evangélikus Diákotthon épületében november 12-én megtartott ünnepi alkalmon az evangélikus női ordináció ötvenéves évfordulójára is emlékeztek.

A Magyarországi Evangélikus Egyház legmagasabb kitüntetésének számító Ordass-díjat Kovács Etelka, a Magyarországi Evangélikus Egyház első, nőként felavatott lelkipásztora, illetve Prónay-díjat az Evangélikus Országos Gyűjtemény munkatársai vehették át.

Gombkötő Beáta egyetemi lelkész nyitóáhítatát követően az „Elindult, nem tudva, hova megy – Feljegyzések az evangélikus női lelkészi szolgálat kezdeteiről” című kötet bemutatójára került sor, majd a női egyházi szolgálathoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a program. Végezetül dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő köszöntötte a jelenlévőket és méltatta a díjazottakat.