null Justitia Regnorum Fundamentum díj 2022

A jövőre 30 éves Országos Nemzetiségi Tanács és ezzel a nemzetiségi pedagógusok a Justitia Regnorum Fundamentum díj Nemzetiségi Tagozatának 2022. évi díjazottjai.

Az elismerést Englenderné Hock Ibolya a testület jelenlegi, és Dr. Frank Gábor alapító elnöke ma ünnepélyes keretek között vették át az Ombudsmantól és a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettestől.

Köszöntő beszédében Szalayné Sándor Erzsébet elmondta:

"A Justitia Regnorum Fundamentum díj a nemzetiségi köznevelés és közoktatás érdekében végzett harminc évnyi elkötelezett munka elismerése, és ösztönzés arra, hogy a testület a jövőben is fáradhatatlanul folytassa a valamennyi hazai nemzetiségi közösség pedagógusai és diákjai javára vállalt értékalapú érdekvédő szakmai tevékenységét. (...) A díj egyúttal köszönetnyilvánítás valamennyi nemzetiségi pedagógusnak, akik a változó társadalmi és szakpolitikai környezetben is töretlen lelkesedéssel és a jövőbe vetett hittel gyakorolják hivatásukat a gondjaikra bízott gyermekek érdekében. Munkájuk elősegítik és erősítik, hogy a nemzetiségi közösségek fiatal generációja egyre aktívabban bekapcsolódhasson a közös feladatok ellátásába."